Com funcionen els anuncis

No venem la vostra informació personal a ningú.

Gran part del nostre negoci consisteix a mostrar anuncis, tant als serveis de Google com en llocs web i aplicacions per a mòbils dels nostres partners. Gràcies als anuncis, podem oferir els nostres serveis de manera gratuïta a tothom. Fem servir les dades per mostrar aquests anuncis, però no venem informació personal, com ara el nom, l'adreça electrònica i la informació de pagament.

Fem servir les dades per mostrar anuncis rellevants

Intentem mostrar anuncis útils a partir de les dades que recopilem dels vostres dispositius, com ara les cerques, la ubicació, els llocs web i les aplicacions que heu fet servir, els vídeos i els anuncis que heu vist i la informació personal que ens heu proporcionat, com ara l'interval d'edat, el sexe i els temes d'interès.

Si teniu la sessió iniciada, i en funció de la vostra Configuració d'anuncis, aquestes dades proporcionen informació per als anuncis que veieu als dispositius. Així doncs, si visiteu un lloc web de viatges a l'ordinador de la feina, és possible que, més tard, vegeu anuncis sobre tarifes aèries a París.

Els anunciants només paguen els anuncis que els usuaris veuen o toquen

Quan els anunciants publiquen campanyes de publicitat amb nosaltres, ens paguen només en funció del rendiment d'aquests anuncis, mai en funció de la vostra informació personal. Per exemple, es pot tenir en compte si els usuaris veuen o toquen un anunci o fan una acció després de veure'l, com ara baixar una aplicació o emplenar un formulari de sol·licitud.

Mostrem als anunciants quin rendiment han tingut les seves campanyes

Proporcionem als anunciants dades sobre el rendiment dels seus anuncis, però ho fem sense revelar la vostra informació personal. En cada fase del procés de mostrar-vos anuncis mantenim la vostra informació personal protegida i privada.

Com funcionen els anuncis als serveis de Google i als llocs de partners

Fem servir les dades per mostrar anuncis que us siguin útils, tant als serveis de Google com als llocs web i a les aplicacions per a mòbils dels nostres partners.

Bicicletes de diferents colors a la finestra d'un navegador

Com funcionen els anuncis de la Cerca

Quan feu servir la Cerca de Google, pot ser que es mostrin anuncis al costat o a sobre dels resultats de la cerca rellevants. La majoria de vegades, aquests anuncis s'activen a partir d'una cerca que heu fet i de la vostra ubicació. Per exemple, si cerqueu "bicicletes", pot ser que vegeu anuncis de venda de bicicletes en llocs que tingueu a prop.

En altres casos, fem servir dades addicionals, com ara les cerques anteriors o els llocs que heu visitat per oferir anuncis més útils. Com que ja heu cercat "bicicletes", si ara cerqueu "vacances" pot ser que vegeu anuncis de la Cerca de llocs per anar amb bicicleta durant les vacances.

Anuncis de Google a Gmail destacats en color groc

Com funcionen els anuncis de YouTube

Quan mireu vídeos a YouTube, pot ser que vegeu anuncis abans de la reproducció o a la pàgina del vídeo. Aquests anuncis es basen en els vídeos que heu mirat i altres dades, com ara les vostres cerques actuals i recents a YouTube.

Per exemple, si cerqueu "consells de moda" o mireu vídeos relacionats amb bellesa, pot ser que vegeu un anunci d'una nova gamma de productes de bellesa. Aquests anuncis serveixen per finançar els creadors dels vídeos que mireu.

Si no voleu veure anuncis a YouTube, molts es poden ometre.

Vídeo de YouTube d'una dona contenta que veu un anunci emergent d'unes ulleres de sol modernes

Com funcionen els anuncis de Gmail

Els anuncis que veus a Gmail es basen en les dades associades al teu compte de Google. Per exemple, la teva activitat en altres serveis de Google, com ara YouTube o la Cerca, podria afectar el tipus d'anuncis que es mostren a Gmail. Google no utilitza les paraules clau ni els missatges de la teva safata d'entrada per mostrar-te els anuncis. Ningú llegeix el teu correu electrònic amb aquesta finalitat.

Navegador amb una foto de perfil i un anunci d'una bossa verda elegant

Com funcionen els anuncis als llocs dels partners de Google

Molts llocs web i moltes aplicacions per a mòbils s'associen amb nosaltres per mostrar-vos anuncis. Aquests anunciants decideixen mostrar anuncis determinats a "tipus" de públics en funció de la informació personal que els nostres usuaris han compartit amb nosaltres i de les dades que recopilem sobre les vostres activitats en línia, per exemple, "homes d'entre 25 i 34 anys que estan interessats a viatjar".

També és possible que us mostrem anuncis basats en els llocs que ja heu visitat. Per exemple, pot ser que vegeu un anunci de les sabates vermelles que vau afegir al carretó de la compra però que al final no vau comprar. Ho fem sense revelar cap mena d'informació personal, com ara el nom, l'adreça electrònica o la informació de facturació.

Controleu l'experiència publicitària de Google

Us donem eines per controlar els tipus d'anuncis que veieu tant si teniu la sessió iniciada com si la teniu tancada.

Tauleta amb l'eina Configuració d'anuncis i un anunci d'unes ulleres de sol

Controleu els anuncis basats en les vostres preferències

Amb l'eina Configuració d'anuncis, podeu controlar els anuncis basats en els temes que us interessen. Per exemple, si feu servir l'opció Personalització d'anuncis per indicar a Google que us agrada la música pop, pot ser que vegeu anuncis dels pròxims llançaments o d'espectacles que es fan a prop quan tingueu la sessió iniciada a YouTube.

Si desactiveu aquesta opció quan teniu la sessió iniciada, deixarem de mostrar-vos anuncis relacionats amb els vostres interessos als serveis de Google i als llocs web i a les aplicacions dels nostres partners. Si teniu la sessió tancada, desactivar Personalització d'anuncis només afectarà els serveis de Google en què es mostren els anuncis.

Anunci de Google d'un cotxe verd amb un botó per silenciar-lo a la part superior

Suprimiu els anuncis que no vulgueu veure

Us proporcionem l'opció Silencia aquest anunci en molts dels anuncis que mostrem amb els llocs web i les aplicacions dels nostres partners. Podeu suprimir els que ja no trobeu rellevants seleccionant la "X" que hi ha a l'extrem de l'anunci.

Per exemple, és possible que els anuncis de cotxes us resultessin útils quan volíeu comprar un cotxe, però després de comprar-lo i d'estar-ne molt satisfet, és probable que ja no vulgueu veure'n més a Google.

Si teniu la sessió iniciada, i en funció de la vostra Configuració d'anuncis, aquest control s'aplicarà als dispositius en què hàgiu iniciat la sessió en llocs web i aplicacions dels nostres partners.

També podeu bloquejar anuncis sense iniciar la sessió amb l'opció Bloqueja aquest anunciant als serveis de Google que mostren anuncis.

Anunci d'unes ulleres de sol amb un botó d'informació a la part superior dreta

Obteniu informació sobre quines dades fem servir per mostrar-vos anuncis

Us volem ajudar a entendre millor les dades que es fan servir per mostrar-vos anuncis. La funció "Per què aquest anunci?" us permet fer clic en un avís per saber per què esteu veient un anunci concret. Per exemple, pot ser que vegeu l'anunci d'un vestit perquè heu estat visitant llocs web de moda, o bé un anunci d'un restaurant a causa de la vostra ubicació. Aquest tipus de dades ens ajuda a mostrar-vos anuncis de coses que us poden semblar útils. A més, recordeu que mai no compartim aquestes dades amb els anunciants.